На главнуюНаписать намО сайтеSite map

Старт збірної України - перемога з "+11" 

05.12.2005, Russland, St Petersburg, по информации Champion.com.ua


Нарешті, прихильники жіночого гандболу дочекалися найголовнішої події цього року: у російському Санкт-Петербурзі розпочався розіграш медалей 17-го чемпіонату світу з цього виду спорту. Все як завжди: вже зі старту змагань ми отримали перші порцію “закономірностей” та несподіванку. Останньою став програш срібного призера Олімпійських ігор Афін - 2004, команди Південної Кореї словенкам - 35:42. Щоправда, заради справедливості слід відзначити: сьогодні колектив з Азії був представлений відсотків на 30 "омолодженим" складом. Але спочатку про інше...
Чи не найбільш "загадковою" командою у підгрупі "D", в якій виступають наші дівчата, були камерунки. Передусім, "синьо-жовті" з ними жодного разу не зустрічалися на офіційних турнірах, а ще можна було стовідсотково стверджувати: команда з Африканського континенту відзначається чудовою фізичною підготовкою та рядом високорослих гандболісток. Першій випробувати силу представниць Камеруну на цій першості планети довелося збірній України.
Так звана “розвідка” бронзових призерок Афін тривала лише впродовж стартових 4-х хвилин: на два влучні кидки Олени Яценко наші суперниці відповіли випадами Еке Бісоно та Нанди Куакам – 2:2. А потім був досить логічний спурт українок “+6”: тричі на табло висвітилося прізвище правої крайньої Яценко, ще по разу відзначилися у воротах африканок капітан команди Наталя Ляпіна, а також Анастасія Бородіна та Марина Вергелюк – 8:2.
Відтак на перерву, перед якою гандбольний “покер” встигла оформити наша Олена Резнір, збірні пішли за рахунку 18:10 на користь “синьо-жовтих”.
Другу половину матчу українки також виграли, але з менш вразливими, як для опоненток – 16:13. Моментами відрив наших дівчат зростав до 11-ти м’ячів: вперше це сталося на 44-й хвилині поєдинку, коли показову активність продемонструвала дебютант збірної Реґіна Шимкуте (із львівської “Галичанки”), яка реалізувала три поспіль атаки своєї команди, після чого про себе знову “нагадала” Олена Резнір – 26:15.
Далі – більше: двічі “пробила” воротаря камерунського колективу Евелін Тапфу краща ліва крайня чемпіонату Європи – 2004 Олена Радченко, тоді як Резнір збільшила свій гольовий актив до 10-ти закинутих м’ячів (з них 5 семиметрових). Одну з атак “синьо-жовтих” завершила і капітан австрійського “ХІПОБАНКа” Тетяна Шинкаренко, а ще один “автограф” у воротах Тапфу залишила Ірина Шибанова з угорського “НІШа”.
Водночас головною бомбардирською “силою” африканок стала вищезгадана Еке Бісоно, ось тільки з 10-ти своїх голів 9 вона “заробила”, реалізуючи “сім метрів”.
Відтак заключна (60-та) хвилина... Оксана Сакада знову виводить збірну України на 11 м’ячів, і все: фінальний свисток – 34:23!
Не можна залишити поза увагою і гру голкіперів нашої команди: впродовж матчу Тетяна Ворожцова з угорського “Дебрецена” здійснила 3 сейви і пропустила 7 голів (при цьому 4 – із семиметрової позначки), тоді як гравець київського “Спартака” Марія Макаренко відбила 8 кидків і не змогла зашкодити 16-м пострілам (з них 5 – гандбольних пенальті).
УКРАЇНА – КАМЕРУН – 34:23 (18:10, 16:13).
Вадим ВЛАСЕНКО "Національна радіокомпанія України" для champion.com.ua, 5.12.2005, 19:12
ПОСЕТИТЕЛИ О НАС

hallo liebe shyna !! super homepage. aber mit einem diplom in deutsch zertifikat müßte auch für deinen lehrer etwas drinnen stehen. ggggg leider kann ich nur 5 % von der homepüpage lesen- is egal. die fotos sind ja auch nicht schlecht. gggg alles gute bis zum nächsten kurs !!!! utschitel

lehrer

© 2004 - 2024 Tetyana Shynkarenko
Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.
Any use or reproduction of any content of this website is prohibited without the express written permission of the owner.