На главнуюНаписать намО сайтеSite map

Women's European Handball Championships 2004 

20.12.2004, HUNGARY, Budapesht, по информации Champion


Останній матч за участю українок залишив після себе низку протилежних думок. З одного боку, на що можна було сподіватися, відряджаючи до Угорщини збірну, яку лише нещодавно поповнили молоді, хоча й перспективні гравці? Крім того, відсутність у складі збірної п”ятірки “основних” і на додачу постійні травми провідних виконаців впродовж самих євробаталій… З іншого погляду, хоча й омолоджена, проте боєздатна команда демонструвала інколи гандбол вищого рівня…
Після того, як перед українками були зачинені двері до півфіналу, єдиною їхньою втіхою повинен був стати поєдинок за 5-те місце. Більш того, гра проти німкень носила не лише характер “підсолодження пігулки” перед від”їздом додому, а мала важливе стратегічне значення. Переможець цієї пари отримував “ексклюзивне право” ніжитися у передчутті старту нового чемпіонату Європи – 2006, маючи в кишені необхідну перепустку. Водночас невдаха українсько – німецького протистояння повинен був настроюватися на кваліфікаційні баталії, лише перемога в яких виводила б команду на наступне “євро”.
Досить рівний старт (на 6-й хвилині на табло палали “3:2” на користь українок) змінився сумбурними спуртами з обох боків. Спочатку на ривок у 4 голи спромоглися гандболістки Німеччини – 6:3. Але колектив Леоніда Ратнера з відповіддю довго не барився: два м”ячі Наталі Ляпіної та постріл Шинкаренко дозволив перевести подих: 6:6.
Як це не дивно, однак наші суперниці вкотре заволоділи ініціативою, тому українським дівчатам довелося постаратися, щоб піти на перерву за рахунку 8:8.
Короткий перепочинок, сповнений рішучими настановами Леоніда Анатолійовича, став справжнім “бальзамом” на серця уболівальників України. Незважаючи на впевнену гру голкіпера візаві Олександри Грефер, яка відзначилася 16-ма сейвами (в т. ч. відбила 3 з 6-ти семиметрових), ефектна серія атак наших дівчат кардинально змінила акценти у грі – 15:11!
Але…. Так само, як кожний з вищезгаданих рейдів до воріт наших суперниць закінчувався голом Шуцької, Ляпіної та Бородіної, наступний відтинок матчу радості не приніс. У деяких епізодах нестача милості фортуни, у деяких – майстерність воротаря німкень ніяк не дозволяли українкам збільшити власну перевагу. Натомість команда Екке Хофмана дискомфорту у нападі не відчувала: вона не лише наздогнала опоненток, але й двічі виходила вперед наприкінці основного часу матчу. Щоправда, у драматичній ситуації нашій Ірині Шуцькій вдалося все ж перевести гру в овертайм за рахунку 22:22.
Втім, як не намагалися гандболістки України утримати перевагу в один м»яч (спочатку їх вивела вперед Олена Резнір, а згодом і Тетяна Шинкаренко) останнє слово залишилося за німецькими спортсменками. Відтак українки вояж до Угорщини закінчили поразкою у матчі за 5-те місце – 24:25…
Не останню “роль” у цій невдачі нашої команди “зіграла” відсутність у заявці на поєдинок Наталі Борисенко – голкіпера македонського “Кометала”, яка у неофіційному заліку кращих воротарів першості за відсотком відбитих м”ячів розділила друге – третє місця з гравцем збірної Данії Карін Мортенсен.
Нагороди ж Старого світу дісталися іншим прогнозованим фаворитам, серед яких щоправда не вистачало команди Франції.
У битві за найвище місце п”єдисталу пошани міцніші нерви норвежок стали запорукою їхнього тріумфу у грі проти збірної Данії – 27:25. Між іншим, переможниці не програли на “угорському” Євро жодного матчу!
Що ж до “бронзи”, то її блиском свої амбіції задовольнили господарки турніру – гандболістки Угорщини. За право поповнити компанію призерів цьогорічної першості вони конкурували з росіянками і змогли їх перевершити – 29:25.
І ще про збірну України. Наступним її серйозним випробуванням стане чемпіонат світу – 2005. Однак щоб поборотися за його медалі, наші дівчата зобов”язані подолати кваліфікаційний бар”єр. Згідно жеребкування, яке відбулося у Будапешті, суперником українок на стадії відбрікового плей-офф буде збірна Білорусі.
УКРАЇНА – НІМЕЧЧИНА – 24:25 (22:22, 2:3) ОТ. УКРАЇНА: Ляпіна – 7 голів, Шинкаренко – 6, Шуцька – 3, Резнір, Радченко, Бородіна – по 2, Сюкало, Шевченко – по 1.
Вадим Власенко "Українське радіо" для champion.com.ua, 20.12.2004, 07:34 Оновлено
ПОСЕТИТЕЛИ О НАС

С медалями!!! Поздравляемо!!! Вы - молодтцы!!! До встречи в Пекине!!!

Грусть, плавно переходящая в рад

© 2004 - 2024 Tetyana Shynkarenko
Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.
Any use or reproduction of any content of this website is prohibited without the express written permission of the owner.